Борисов: Нямаше трети вариант за Цветанов (ВИДЕО)

Снимки: Пламен Стоименов

Вторият беше оставка и да остане да работи в централата, каза лидерът на ГЕРБ

С една дума резултатите от изборите са добри. Победата е категорична и с оставките в БСП това беше потвърдено. Когато си победил, скромността изисква да си мълчиш. Това каза премиерът Бойко Борисов след заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

За оставката на Цветан Цветанов Борисов коменитра, че това е било и негово желание. "И както той каза доверието в нас по много теми го няма. Така че това е едно правилно решение", каза още.

"Няма трети вариант, вариантите бяха - напуска ръководните постове на партията, спира да се изявява по медиите и остава да работи в централата. Той на това не се съгласи, затова избрахме другия вариант - напуска отвсякъде", коменитра предложенията към Цветанов премиерът.

"Мисля, че с двама заместници и повече власт на административния секретар, който да движи техническите неща, е предостатъчно", допълни лидерът на ГЕРБ.

"На 7 юли ще има конгрес за освобождаването на Цветанов, тогава и Румяна Бъчварова ще освободим, защото отива посланик, а на нейно място за шеф на кабинета ще сложа Деница Желева", каза Борисов.

"Не съм доволен и затова събрах областните ръководители, направихме си анализ. Не може в Ямбол или Плевен да направим всичко и да не спечелим изборите. В Плевен нямаше канализация, какво ли не се прави. Или в Добрич. Исках днес преди да си отидат да ги успокоя, и който си е вършил работата, ще си я върши пак", това коментира той, след като заяви преди дни, че "ще чисти до корен" в някои местни структури .

"Името на Цветанов се заменя с Изпълнителната комисия, защото досега нейната роля беше много слаба, дори бих казал проформа, каза премиерът.

"Демократичността, плуралирзмът, промените - ще създам и един орган за контрол на самата партия за сигнали, жалби и оплаквания. Говоря за тези извън престъпления, а не както в Пловдив са си позволили да сочат тавана, видяхте какво му се случи, коментира Борисов ареста на кмета на район "Северен" Ральо Ралев.

"Аз мисля, че това беше очаквано. Не ми искаше повече Веско Маринов да ми пее на концертите. Ясно бях казал как да се проведе кампанията, не се съобразиха на моменти с мен. Народът ми е дал кредит на доверие и аз много внимателно винаги съм разчитал какво се иска от мен. Построено, направено, особено в учлищата, в образованието. Над милиард се вкараха в образователната инфраструктура. И двойното увеличение на заплатите на учителите върви с пълна сила", посочи лидерът на ГЕРБ.

На въпрос дали на предстоящите кметски избори ще му бъде трудно без Цветанов, премиерът отговори: "Аз благодарих за свършеното от колегата. Но не помните ли, аз влязох в избори, когато влязох в ГЕРБ с 90% рейтинг. Да не кажа, че ако бях вързал магаре за депутат - те щяха да го изберат. Айде стига с тези глупости", завърши Борисов.

На питане дали Томислав Дончев ще бъде негов заместник, Борисов заяви: "Не, той е член на Изпълнителната комисия и вицепремиер. Обмислям дори занапред как да разделя постовете. Да не бъдат примерно кмет и областен ръководител, или министър и областен ръководител, но имаме време до местните избори да си направим анализ".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика