Борисов обсъжда с Еди Рама евроинтеграцията на Албания

Бойко Борисов и Еди Рама

Премиерът ще разговаря и с краля на Йордания на форум за сигурността

Напредъкът по пътя на европейската интеграция на държавите от Западните Балкани ще е основен акцент в разговора между премиера Бойко Борисов и албанския му колега Еди Рама.

Борисов ще бъде на еднодневно посещение в Тирана утре. След срещата с Еди Рама са предвидени и пленарни разговори. На тях ще бъдат обсъдени диалогът и сътрудничеството между страните от региона.

По време на визитата си българският министър-председател ще участва в среща по Процеса Акаба по въпросите на Балканите, както и в конференция, посветена на борбата с насилствения екстремизъм заедно с премиера на Албания Еди Рама и краля на Йордания Абдулла II.

Процесът Акаба представлява поредица международни срещи, инициирани за пръв път от краля на Йордания Абдулла II през 2015 г. Тяхната цел е поддържане на международната и регионалната координация и сътрудничество в борбата с тероризма, екстремистките идеологии и радикализацията чрез всеобхватен подход.

Срещите са част от инициативите на крал Абдулла II за установяване на контакти с различни страни по света, с цел координацията на антитерористичните действия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика