Борисов обявява министрите в сряда

Все още има неизяснени постове, научи „Труд“

Патриотите ще имат заместник министър-председател, но неговото име все още не е утвърдено

04.indd

Имената на министрите от третото правителство начело с Бойко Борисов ще бъдат съобщени в сряда. Утре председателят на ГЕРБ събира на среща лидерите на партиите в „Обединени патриоти” (ОП), с които вече има подписано коалиционно споразумение. По време на разговора ще бъдат разгледани предложенията за министри на националистическото обединение. Според източници на „Труд” от формацията мандатоносител има сигурни имена, сред които са тези на вицепремиерите от ГЕРБ. ОП също ще имат заместник министър-председател, но неговото име все още не е утвърдено - вариантите са или шефът на НФСБ Валери Симеонов, или лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Сред останалите предложения на патриотите, които са почти сигурни и за постове начело на ведомства, е Нено Димов, който е спряган за министър на околната среда и водите.

Дори да не вземе вицепремиерски пост, Красимир Каракачанов ще влезе в Министерството на отбраната.

Все още повече от една номинация има за МВР, МВнР, Министерството на туризма, Министерството на образованието, Министерството енергетиката, Министерството на културата. За социалното ведомство все още не е спрягано име, твърдят източниците на „Труд”.

В културния сектор със сигурност отново ще бъде Вежди Рашидов, докато енергийният ще остане за патриотите, където се избира между Валери Симеонов и Емил Караниколов.

Не е достатъчно ясна и ситуацията в Министерството на земеделието, където няма изявен фаворит. Засега се спряга името на Десислава Танева, която бе на поста и в предишния кабинет на Бойко Борисов. Знае се, че и от „Обединени патриоти” също искат ведомството, като първоначално тяхното предложение бе Румен Христов от СДС. Впоследствие името на Христов утихна като идея, но не и намеренията на ОП към МЗХ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика