Борисов отговори на Радев: Едноредовата ограда по границата не е заплащана като двуредова

Снимка: Архив

Направихме едноредова ограда, защото тогава натискът беше голям. Това каза в Ямбол Бойко Борисов.

Преди дни президентът Румен Радев заяви, че е платено за изграждането на двуредова ограда по границата с Турция, а е построена едноредова.

„Не е вярно. Направихме едноредова, защото тогава натискът беше голям, за да можем да помогнем на армията и на полицията. Каквото е направено, това е платено, и там, където е трябвало, е направена и двуредова“, заяви Борисов.

По думите му целта е била максимално бързо да се подпре цялата сухопътна граница с Турция, за да може по-лесно органите на реда да я пазят. „Направиха се огромни пътища и сега, като се накичат с термокамери джиповете, ще могат за минути навсякъде да задържат. Просто ние трябваше да завършим съоръжението. Сега, ако искаме, можем да правим и двуредова, и триредова, и бетонна. Така че да си играем непрекъснато със страховете на хората, не го считам за държавническа позиция. Явно някой така си е преценил“, коментира Борисов.

„Вече 6 месеца имаме президент, три-четири месеца – служебно правителство. Вяха какви ли не знамена, че ще правят проверки. Ако е имало нещо нередно, да са вкарали в затвора тези, който са строили. От мен е зависило да отпусна парите и да натискам максимум в тези срокове, както и Валери Симеонов и колегите от Патриотите, да изтеглим оградата“, посочи още лидерът на ГЕРБ. Той подчерта, че оградата не е предпазно съоръжение. „Оградата не може да спре бежански поток. Оградата е да помага на жандармерията, армията и полицията, ако дойде голям поток. Затова решихме по цялото протежение да изтеглим ограда, а вече сега може, ако искаме да правим двуредна, триредна, може, както в Щатите да направим 90 км за 1 милиард долара, може както Орбан през един метър нова ограда да правим“, коментира още Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика