Борисов отива при Орбан, получава орден

Орден „Голям кръст за граждански заслуги“ ще получи днес премиерът в оставка Бойко Борисов при еднодневното си официално посещение в Будапеща.

Отличието ще му бъде  връчено от неговия колега Виктор Орбан по време на официална церемония в унгарския парламент.

Наградата е една от най-престижните, като в йерархията е втората най-висока, която може да се дава от унгарската държава, уточняват от пресслужбата на МС.

Оттам допълват, че Орбан и Борисов ще проведат и разговор на четири очи, като основната  тема ще засяга въпросите от дневния ред на Европейския съюз.

Посещението на Борисов трябваше да се състои още в петък. Тогава министър-председателят отмени визитата заради бунта в бежанския център в Харманли. Той пътува два пъти до общината, след което свика щаб в сградата на Министерския съвет. Там през няколко часа вътрешният министър Румяна Бъчварова и други висши служители на МВР му докладваха за ситуацията.

Вечерта преди отмененото посещение се случи и друг инцидент - по време на пробния полет се спука стъкло на правителствения „Еърбъс“. Заради аварията Борисов и външният министър Даниел Митов трябваше да летят с другата машина на властта - „Фалкон“, който е малък и събира девет души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика