Борисов: Ползите от инициативата ПСЮИЕ са за инфраструктурата, туризма, бизнеса и за цифровата икономика

Много ползи ще има от инициативата ПСЮИЕ. Това отговори премиерът Бойко Борисов на въпрос на главния редактор на "Труд" Петьо Блъсков какви ще са преките ползи за България от формата Процес за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ).

"Първо инфраструктура - това е да има свързаност на Балканите. Това е добре и за туризма, за бизнеса, за цифровата икономика, защото ние правим сега и оптични кабели на жп линиите", каза Борисов.

"И най-вече, когато има газопровод, защото сега трябва да правим и газопровода със сърбите. Правим го и с гърците и турците. Вчера говорих с Ердоган. Всички наричаме "Турски поток" - "Балкански поток", на територията на всички балкански държави, през които минава. Разговаряхме по тази тема, а ние строим, както се знае, активно, допълни министър-председателят.

"Гърция, Турция и България е много важно да имат нормални взаимотношения. Аз мисля, че те ще приемат една моя инициатива за тристранна среща в този формата. Първата ще е още тази година в България", обяви Борисов.

"Така че тези формати, като днешния, са много важни, но да участват всички. За да не пораждат нов конфликт", добави премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес