Борисов помири Патриотите

Нямаме спорна тема, която да не можем да решим с необходимия компромис в интерес на обществото. Това каза в Министерски съвет премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов след среща на управляващата коалиция.

„Имаше някои неразбрания между парламентарните групи, главно по законопроекти. Мога да кажа, че по начина, по който се разбирахме да функционира коалицията, това ще бъде избегнато“, заяви той.

„Направили сме график за срещи между парламентарните групи и правителството“, обяви премиерът. „Изяснихме мотивите за спорните законопроекти“, посочи Бойко Борисов. „Оттук нататък мисля, че няма да се налага да влизаме в такъв обяснителен режим“, каза още той.

"Някакви междуличностни отношения в случая нямат никакво значение. И аз благодаря на колегите си, че загърбиха егото си. Мисля, че всички противоречия, които имаше и в голямата, и в малката коалиция, сега се изгладиха", изтъкна премиерът Борисов.

 

"Искам да успокоя депутатите от БСП, които се притесняваха, че ако падне правителството, ще се наложи да работят през август. Нека се отдадат на почивка и да правят тен", заяви от своя страна Красимир Каракачанов, военен министър и лидер на ВМРО.

Лидерът на НФСБ и вицепремиер, Валери Симеонов, не коментира.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика