Борисов посреща Нетаняху в „Евксиноград“

В резиденцията ще се състои среща на високо ниво на Съвета за сътрудничество между България, Румъния, Сърбия и Гърция

Премиерът на посещение в ОАЕ и Египет

Премиерът Бойко Борисов ще посрещне в началото на ноември своя израелски колега Бенямин Нeтаняху в резиденция “Евксиноград” във Варна. На 2 ноември там трябва да се състои срещата на високо ниво на т.нар. Съвет за сътрудничество между България, Румъния, Сърбия и Гърция. Именно след т.нар. Варненска четворка Борисов ще разговаря с Нeтаняху, който ще бъде гост на формата.

Това ще бъде четвъртата поредна сбирка на балканските лидери, като последната бе през април в румънската столица Букурещ. Тогава Борисов обсъди с румънския премиер Виорика Дънчила, гръцкия министър-председател Алексис Ципрас и сръбския президент Александър Вучич инфраструктурните проекти и свързаността на Балканите, както и стабилността и сигурността в региона.

Посещението на израелския министър-председател бе договорено с Борисов при последната му визита в Ерусалим през септември.

Днес и утре премиерът ще бъде в Брюксел за заседанието на Европейския съвет. Ден след като се върне от Белгия, Борисов ще отпътува на официално посещение в Обединените арабски емирства (ОАЕ). От Персийския залив българската делегация ще отпътува за официална визита и в Египет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика