Борисов посъветва Заев да си мери приказките (обзор)

Министър-председателят коментира изказването, че Илинденско-Преображенското въстание било македонско

Премиерът инспектира маневрите на армейския полигон “Ново село”

Нашите бойци с отлични оценки от партньорите

“Оставям всеки да си мери приказките, то си е за негова сметка. Ако го е казал с умисъл или непремислено, пак е за негова сметка. Защото когато дойде до ЕС и ние също трябва да дадем нашето съгласие, ще си спомним за тези неща. Съветът ми към всички е да бъдат по-обрани”. Това заяви вчера премиерът Бойко Борисов на армейския полигон “Ново село” по повод изказване на македонския му колега Зоран Заев, че Илинденско- Преображенското въстание е македонско.

Борисов бе на полигона, за да присъства на закриването на многонационалните маневри “Платинен лъв” 2018. Премиерът призова изпълнението на трите проекта за превъоръжаване на войската да стане по възможно най-прозрачния, публичен начин. В същото време той постави изискване към експертите, които работят по проектите, да бъде отчетена съвместимостта на новата бойна техника с тази на партньорските армии.

“Така или иначе, ще отидат 3-4 млрд. лева и нагоре, но да вземем това, което ще е най-ефикасно, евтино и съвместимо. Затова – да се чуе и мнението на самите офицери”, каза Борисов. Той допълни, че е натоварил началника на отбраната

ген. Андрей Боцев да се работи максимално бързо по проектите, за да може да се добие техника, съответстваща на отличните качества на българските военнослужещи. “Тези качества бяха доказани и от участието им в това голямо, многонационално учение, както и във всички останали учения досега.”, подчерта министър-председателят.

Бойко Борисов пристигна с хеликоптер на “Ново село”, за официалната церемония по закриването на учението, в което се включиха военни формирования от България, силите на САЩ в Европа, Албания, Грузия, Молдова, Румъния, Сърбия и Черна гора. На командирите на формированията той връчи сертификати, издадени от ръководството на учението, за професионализма им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България