Борисов предложи Данаил Кирилов за нов правосъден министър

За правосъден министър ще предложа Данаил Кирилов. Това каза министър-председателят Бойко Борисов след подписване на споразумение с ПП „Обединени земеделци“ за подкрепа на европейските избори.

Борисов посочи, че първата задача на Кирилов като правосъден министър ще бъде да работи за включване на общинските съветници в обхвата на антикорупционния закон.

Бойко Борисов поиска да има еднакъв аршин и за представителите на съдебната власт. Според него всички забъркани в скандала с КПКОНПИ и ВКС трябва да излязат в оставка или в дълъг отпуск.

„Ние в ГЕРБ сме създали стандарт. Когато има такива скандали, дали е депутат, председател на парламентарна група, министър или заместник-министър, се подава оставка. Същото бих препоръчал на замесените в тези скандали сега. Понеже има и хора от съдебната система, а те не обичат да бъдат слагани под общ знаменател или са много чувствителни, а аршинът трябва да бъде еднакъв за всички,  да излязат в дълъг отпуск докато се направят проверки. Това мога да каза за замесените в тези скандали, и в КПКОНПИ, и във ВКС, и в следствието“, заяви Борисов без да споменава имена.

Премиерът коментира и подписването на споразумението. „Работата ни се „Обединени земеделци“ винаги е била на показ, зачитана и разбирана. Така че мисля, че това е една добра репетиция за местните избори след това да работим съвместно и заедно“, заяви Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България