Борисов: Прибираме с правителствения самолет група деца от Италия

Група от 30 деца от град Каварна са в Италия на 20 км от огнището на коронавирус в Милано. Те ще бъдат прибрани в страната ни с правителствен самолет. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в Министерски съвет след среща с транспортния бранш.  Той уточни, че децата са добре и нямат никакви симптоми.

"Трябва да организираме транспорт. В момента се подготвя правителственият "Ербъс", с който ще пътуват и лекари. Те и пилотите ше бъдат снабдени с всички защитни средства", каза още Борисов.

"Разпоредил съм децата директно да кацнат във Варна, за да се приберат бързо вкъщи и да се направи всичко за карантинния период", добави премиерът.

По-късно от пресцентъра на ВМА уточниха, че става въпрос за 22 ученици и четирима преподаватели, които са в Италия по програма „Еразъм+“ и се намират в малко градче близо до Милано. Те ще бъдат транспортирани тази нощ в България с правителствения самолет, съгласно указанията на Националния оперативен щаб, създаден във връзка с разпространението на новия коронавирус COVID-19.

На борда на самолета ще пътува и секретарят на оперативния щаб – полк. доц. Димо Димов, който е и началник на Катедра „Медицина на бедствените ситуации” към ВМА.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България