Борисов разговаря с феновете и ръководството на „Ботев” и „Локомотив” в Пловдив (СНИМКИ и ВИДЕО)

Снимка: Фейсбук

Министър-председателят Бойко Борисов пристига днес в Пловдив за среща с ръководствата и фенклубовете на пловдивските футболни клубове "Локомотив" и "Ботев". Целта на срещата е да се обсъди разпределението на отпуснатите от Министерски съвет 37 милиона лева.

Премиерът първо посети отбора на "Локомотив" на "Лаута", след което се отправи към срещата с "Ботев". Срещата им с "Локомотив" бе на стадиона, който предстои да бъде ремонтиран. Ръководството на клуба показа на Борисов снимки как ще изглежда стадионът след ремонта.

Пред стадиона го посрещнаха кметът на Пловдив Здравко Димитров и областния управител Дани Каназирева. Борисов прегърна клубния директор Георги Иванов-Гонзо и легендата Христо Бонев-Зума преди да започне разговорът им с клубния президент Христо Крушарски за отпуснатите 12 млн. лв.

Тази седмица правителството отпусна 12 милиона лева за реконструкция на стадиона и на спортната база на клуба. "Ние сме осигурили необходими средства и призовах кмета на града и общинските съветници максимално бързо да задействат процедурите, за да е готово строителството до края на годината", заяви Борисов.

Привържениците на "Локомотив" подариха на премиера клубна фланелка. От "Ботев" пък му дадоха шал, а Борисов го подари на министър Горанов, като се пошегува, че този шал му струва 25 млн. лв. (парите, които ПФК "Ботев" получава от Министерски съвет).

Заедно с Борисов са министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на спорта Красен Кралев.

След срещите с клубовете премиерът днес ще посети и СУ „Найден Геров“, а след това ще инспектира ремонта на кръговото кръстовище на Асеновградско шосе. След това Борисов отива в Асеновград. В 12.00 ч. той ще бъде в ОУ "Петко Каравелов" в града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България