Борисов: Следваща ни среща с Тръмп ще е за падане на визите за САЩ

Снимка: МС

Мисля, че той ще дойде в България, обяви българският премиер за американския президент

Премиерът Бойко Борисов и президентът на САЩ Доналд Тръмп подписаха рамка за стратегическо партньорство. Това стана ясно след продължилата близо два часа среща в Белия дом. Сферите за сътрудничество са енергийна сигурност, визи и отбрана.

Аз отдавна не се вълнувам от такива срещи, защото не ми е за първи път, каза Борисов на брифинг след срещата.

При следващите ни срещи ще видите много по-съществена разлика, добави българският министър-председател. Аз мисля, че той ще дойде в България, обяви Борисов.

Много благодари на българската голф асоциация, дадохме му карта за почетен член. Знаете, него го вълнува много това. И остана страхотно впечатлен от перспективите на нашите голф игрища, разказа премиерът.

Мисля, че следващата ни среща ще е за визите. Първо, за Полша това се случи. Второ, България те я разглеждат като много праволинейна държава, спазваща единните ценности, които имаме.

Убеден към, че визите ще паднат. Не само защото сме направили много по темата. С Канада е ярък пример, че никакви проблеми не създаваме. Мисля, че президентът Тръмп ме разбра, че може да остане в сърцата на българите за много години, ако направи този жест. Той каза, че ще бъде с мен. Но нека да не говоря от негово име, не е редно. На тръгване ми каза: Обещавам да работя много активно и много скоро да ти дам отговор кога, разказа Борисов.

Тръмп му е подарил футболна фланелка, научи "Труд".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България