Борисов: Служебното правителство няма силата да отстоява позиции

"България ми е мила и не бих искал да станем беззащитни, защото едно служебно правителство няма силата да отстоява позиции". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на кръгла маса по правосъдие.

Много неща се направиха в сектор „правосъдие”, много неща бяха оценени. ЕК написа един справедлив доклад, в който годините на нашето управление са отчетени. Това каза по време на кръгла маса по правосъдие председателят на ГЕРБ и водач на листата в 25 МИР София Бойко Борисов. Във форума участие взеха заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова и бившият правосъден министър Екатерина Захариева.

„Можем да гарантираме, че препоръките ще бъдат изпълнени”, посочи Борисов. „В момента има абсолютно независима правосъдна система. Никой не може да й влияе. Но българинът така е устроен, че държавата му е виновна. Всяка вечер гледам по новините за измамени възрастни хора. И 60% условни присъди. Защо питате нас какво правим с телефонните измамници. Хващаме ги, съдим ги, условна присъда и толкова. Съден", възмути се бившият премиер.

"Електронното правосъдие. Започнахме, въведохме бърз закон, осигурихме финансиране. Всички дела ще са в интернет", каза Борисов. „Винаги съм твърдял, че най-голямата корупция е през контрабандата, най-трудно уловима. Предния мандат не успях да се справя с това, вицепремиерите не успяха да се сработят. Сега с голямата подкрепа на прокуратурата, двете приходни агенции, службите и полицията създадохме едно звено и ефектът е видим, защото парите отиват в бюджета”, подчерта той.

"Ситуацията в света е такава, че 26 е една обикновена дата. 27, 28 са ключовите за България дата – да може да се сформира от победителите стабилно мнозинство и правителство. Никога не е било по-важно нацията и политиците да бъдат единни и с мисълта и отговорността си. Необходима ни е невероятна консолидация на нацията да удържим на фона на тежката криза в Македония, която не виждам как ще се реши. Призовавам колегите малко да намалят агресията. 26 ще мине и след това ще се наложи да говорим за парламент, за решения, касаещи всеки българин. Ако се продължи с този тон, просто няма да има разговор. Потърпевшите ще си бъдем ние, завърши Борисов.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/1957082154519845/?autoplay_reason=gatekeeper&video_container_type=4&video_creator_product_type=0&app_id=6628568379&live_video_guests=0

 

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика