Борисов с апел към сектора на горивата: Приведете си 100% бизнеса бял

Приведете си 100% бизнеса бял. Тези, които не се съобразиха - в контрабандата на цигари, алкохол - са в ареста. Доста се направи през тези години и това са стотици милиони повече в бюджета и с това се дава възможност за увеличение на заплатите. Така премиерът приветства добрите резултати за спад на контрабандата до 4,4%.

"Политическата воля е важна, но е важно, че институциите направиха капацитет, за да вършат тази работа", каза той. По думите му освен повечето приходи в бюджета, институциите работят и с други акцизни стоки.

"Утре имам съвещание с областните дирекции, които всяка вечер дават справка какви контрабандни стоки са задържани. По същата схема контролират и горивата. Всеки икономически полицай всяка вечер пише има ли малка, средна, голяма бензиностанция (ние не ги делим), която продава контрабандно гориво", каза Борисов.

Много започнаха да скърцат, каза той по повод регулацията в сектора. "Целта ни е субективният човешки фактор да бъде сведен до минимум. В рамките на няколко месеца ще има резултати и при горивата", каза още той.

По повод отложената наредба за касовите апарати той коментира: "При тези ниски данъци, трябва ли и ДДС да крадат и тази съпротива да е толкова яростна!? Искаме да имаме такъв софтуер, който сървърът му да не е в Макао и всички пари да излизат от България. Очаквам гражданският сектор да ни подкрепи".

"Петролната и газова асоциация са подали сигнал на МВР за съмнителни бензиностанции, сега там са всички институции и по-късно ще знам запечатани ли са", допълни премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес