Борисов с прогноза за 1500 лв. средна работна заплата

Предизборната програма на ГЕРБ описва как ще расте през следващите години икономическият растеж, който вече постигнахме - няма нито едно обещание или цифра, различна от това, което вече сме направили. Това заяви в Ямбол пред симпатизанти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Заложеният ръст на БВП - 120 млрд. лева, 600 лева минимална и 1500 лева средна работна заплата - всичко е на база направеното досега”, посочи Бойко Борисов. По думите му двойното увеличение на заплатите на учителите, заложено в програмата на ГЕРБ, е напълно постижимо, защото има достатъчно събрани пари в бюджета:„Оставихме 880 млн. излишък в бюджета само за януари. Ето ви парите за учителите за цялата година - аз съм ги осигурил като премиер заедно с колегите. С 250 милиона увеличихме възнагражденията в сектор “Образование” от януари тази година“.  „4,7 млрд. повече приходи събрахме от борба с контрабандата, вместо да отидат в нечии джобове”, припомни още Борисов. Според Генерала е необяснимо защо се налага ГЕРБ да се съревновава с БСП, които не са постигнали нищо добро за България.

Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че в следващ управленски мандат партията ще надгради постигнатото и ще поправи допуснатите грешки. „ГЕРБ е партия с морал. ГЕРБ е създадена от народа, ръководили сме държавата по волята на хората“, обърна се към своите Бойко Борисов. И заключи: “В момента аз виждам едни “променени” лица, които не са нови, а добре забравени стари, или в най-добрия случай - синове и дъщери на членовете на Политбюро”.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика