Борисов: Ще дойде време трудно да се намират министри и премиери

Когато има съмнения за нещо, трябва да се проверява - това е ролята на обвинението. Такъв коментар направи премиерът в оставка Бойко Борисов, след като излезе от следствието, където даде обяснения за договорите с Турция за ваксини, за които беше повдигнато обвинение  на министър Петър Москов.

"Ситуацията беше такава, че бързо трябваше да се реагира с ваксините", обясни премиерът защо решението е прието от кабинета "на подпис".

Запитан дали е нормално министрите да бъдат викани един по един от прокуратурата, той отговори: "След като всички искат и се интересуват от това, ние трябва да отговорим".

"Ако ни бяха викали преди 2-3 месеца, щяха да ги обвинят, че е предизборно - коментира Борисов - Дълго време сме обяснявали, че властта трябва да се проверява. Считам, че това е абсолютно нормално и правилно".

"Ще дойде време трудно да се намират министри и премиери", каза още Бойко Борисов, коментирайки какви поуки си вади ГЕРБ от случая.

По темата за ремонта на МиГ-овете премиерът заяви: "Днес сме заверили сметките на МО с над 50 млн. лв. за оригинални двигатели за МиГ-29, така че военните ни пилоти могат да бъдат спокойни, защото и ремонтираните са с гаранцията на МиГ".

По-рано днес военният министър в оставка Николай Ненчев получи обвинение заради решението двигатели да се ремонтират в Полша, при подписано споразумение с руската компания.

Борисов беше категоричен, че ГЕРБ няма да подкрепят правителство с мандата на Патриотичния фронт. По повод заявката им, че биха направили кабинет, в който той да не е премиер, Борисов каза: "Не виждам в ГЕРБ по-подготвен човек от мен. Ще дойде ден, когато се почувствам уморен, да дам път на другите".

"Няма да ги подкрепим, хората се произнесоха по темата. Има мнозинство и то ясно пролича. Кой гласува против бюджета на първо четене - БСП, ДПС и патриотите", каза още премиерът в оставка.

"Преди две години бяхме в подобна ситуация - никой не искаше да управлява, след кабинета на Орешарски всичко беше смазано. Ние положихме усилия и се направиха много добри работи", каза още Борисов.

По повод обвиненията на БСП, че правителството в оставка прави назначения на посланици и консули, Бойко Борисов заяви, че няма назначени посланици от ГЕРБ.  "Докато във всички мандати досега съм заварвал активисти на БСП в посолства навсякъде", добави премиерът в оставка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика