Борисов: Ще обърнем бюрокрацията с хастара нагоре

"Допуснах много грешки, включително и на президентските избори, че не представихме нашия кандидат, не пуснах нито един от министрите да обикалят страната, защото мислех, че е по-важно да си вършат работата в министерствата, но сме си взели поука", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти в Търговище.

Доста сме направили в смесените райони, стотици километри сме възстановили от пътната мрежа, каза Борисов.

"В Търговище сме пратили един от най-честните хора, трудно се намира такъв морален човек като Теменужка, не че ние не сме морални, но тя е еталонът, по който се мерим".

"Ще обърнем бюрокрацията с хастара нагоре", каза лидерът на партията и подчерта, че доходите на младите семейства са сред основните акценти в програмата на ГЕРБ.

"Ние имаме възможност без да счупим пенсионния модел да помогнем на пенсионерите. А техните деца да дадат повече брутен вътрешен продукт, за да се повишат и пенсиите".

Аз имам само една договорка с Ердоган и тя е да има 0 процента натиск на границата, за едно единствено нещо сме си стиснали ръцете и сме го изпълнили - заедно да пазим границата, коментира Борисов.

Успяхме да направим така, че България има на практика нулев бежански натиск. Не става само с тропане по масата, трябва дипломация и твърдост. Считам, че няма по-подготвен екип от този на ГЕРБ да управлява държавата. Когато има буря, най-опитният се качва да кара колата, нямаме време за експерименти.

Недопустимо е да кажеш на холандците, че са фашисти. Когато управлявахме, седят с Ердоган и Йълдъръм, казвах какво е правилно, директно кацах в Берлин след това и взимахме най-правилните решения с колегите, каза още Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика