Борисов ще поръчва в Русия бронирана Лада Нива за третия си мандат

Премиерът в оставка Борисов заяви, че при следващия му мандат като министър-председател ще поръча в Русия бронирана Лада Нива, за да подсигури собствената си безопасност. Това каза той пред журналисти, след като върна на президента Росен Плевнелиев мандата за съставяне на ново правителство в рамките на 43-то Народно събрание.

Скъпите джипове, с които преди година скандално се сдобиха няколко горски стопанства в страната, се оказа, че в момента возят политици, съобщи снощи БТВ.

Бойко Борисов разказа, че се е возил лично в джиповете на горските предприятия, когато избухнаха размириците в Харманли. Автомобилите са използвани също и за нуждите на чужди държавни и правителствени ръководители при посещенията им в страната, както и за обиколките по границата и бежанските центрове. При посещението си в България, министър-председателят на Унгария Виктор Орбан също е използвал превозните средства, коментира премиерът в оставка.

Министър-председателят Бойко Борисов разговаря с началника на Националната служба за охрана ген. Ангел Антонов и днес поиска на държавните горски предприятия да бъдат върнати превозните средства, които са били предоставени на службата.

Днес ПП ГЕРБ получи от държавния глава Плевнелиев първия мандат за съставяне на правителство, но лидерът на партията го върна веднага, както обеща.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия