Борисов ще се срещне с премиера на Кралство Камбоджа Хун Сен

Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне утре, 16 октомври, с премиера на Кралство Камбоджа Хун Сен, който е на официално посещение у нас, съобщават от МС. Във фокуса на разговора им ще са традиционно добрите и приятелски двустранни отношения, както и възможностите за тяхното активизиране в сферата на икономическото, научното и техническото сътрудничество, в областта на културата, на вътрешните работи и в други сектори от взаимен интерес.

Визитата на министър-председателя на Камбоджа Хун Сен у нас е първата по рода си за последните близо 40 години. Тя е част от неговата обиколка в Европа, включваща също Чехия и Унгария. Хун Сен е посещавал България през 1981 г. в качеството му на заместник министър-председател и министър на външните работи на Народна република Кампучия (преименувана на Камбоджа от 1989 г.).

Освен среща на четири очи между премиера Борисов и неговия колега Хун Сен, утре ще се проведат пленарни разговори между делегациите, водени от двамата министър-председатели. Ще бъдат подписани двустранни документи, след което министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Камбоджа Хун Сен ще дадат изявления за медиите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България