Борисов: Ядреното споразумение и излизането на САЩ от него ни безпокои всички, затова го вдигаме като тема на Съвета

Ядреното споразумение и излизането на САЩ от него ни безпокои всички. Утре затова го вдигаме като тема на Съвета. Действително може да предизвика много тежки сътресения впоследствие. Това каза на пресконференция министър-председателят Бойко Борисов след среща с премиера на Испания Мариано Рахой.

„С Мариано Рахой приятелството ни датира доста отдавна, когато беше вътрешен министър, а аз - главен секретар. Тогава ми даде червения кръст на испанската полиция – най-високия полицейски орден, на парада в Аликанте. Тогава Никола Саркози също беше вътрешен министър - далечни времена на нашата младост. Благодаря от името на народа затова, че оценявате председателството, защото то не е мое, а на България и на българите. Когато всички досега отчитат колко успешно се справяме, това е една добра визитна картичка за България“, заяви Борисов.

Според него неслучайно, и в момента продължават службите да разкриват фабрики за нелегално производство на цигари, на наркотици, трафик на хора. „Едно перфектно полицейско сътрудничество по всички линии, включително и контраразузнавателните служби.

Използвахме времето да го информирам за това, което правим с колегите, по линия на „Брекзит“. Неслучайно и Тереза Мей пристига утре. И в Испания, и в България има много граждани на Великобритания. Нашите отношения с правителството в Лондон трябва да бъдат задължително добри и да намерим възможно най-добрия вариант за „Брекзит“, каза още Бойко Борисов.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/posts/2174098622818196

 

 

 

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България