Борис Джонсън и Доналд Тръмп - колко много си приличат

Клоунади, небрежно боравене с факти и самовлюбеност

Какво недостойно поведение!

Борис Джонсън и Доналд Тръмп са си лика-прилика. И двамата са изпъквали неведнъж с клоунади, небрежно боравене с факти и самовлюбеност. Посещението на Тръмп във Великобритания дава повод да си го припомним.

Борис Джонсън обещава, че ако оглави Консервативната и юниоистка партия и стане министър-председател на Великобритания, ще обедини силно разединената заради Брекзита страна. Много сме любопитни да видим как точно смята да го постигне. Ако въобще е искрен. Защото никога не можем да знаем със сигурност дали най-големият брекзитър и бивш външен министър говори сериозно, или не.

В миналото Борис Джонсън е изпъквал най-вече със своето клоунско поведение, с пренебрегването на фактите в своите речи и г голямата любов към себе си. Точно по това Джонсън си прилича много със своя американски главен защитник - „нарцисът“ Доналд Тръмп, в чиито туитове истината вече е силно обезценена. В тях истината всъщност е представяна за „лъжа“, а лъжата се превръща в „истина“.

Впрочем, за какъв дявол му беше на Доналд Тръмп да обижда кмета на Лондон още преди самолетът му да е кацнал на британска земя? Вярно, че и градоначалникът беше попрекалил с някои неща, но пък Тръмп все пак е държавен глава. При това - на държавно посещение. За пореден път светът се чуди колко малко благоприличие притежава този човек. И колко недостойно е всичко това.

От „Дойче веле“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения