Борис Джонсън обвинен, че не е декларирал собственост върху част от имот

Бившият външен министър Борис Джонсън бе обвинен, че е нарушил законите на Камарата на общините, като не е декларирал собственост върху част от имот в графство Самърсет. При нормални обстоятелства това би било сметнато за дребно нарушение, което не би предизвикало пълно разследване, но Джонсън нарушава разпоредбите за деклариране на доходите вече за втори път тази година, информира БНР.

Комисията за съблюдаване на правилата на Камарата на общините не прие оправданието на Борис Джонсън, че не разбира напълно разпоредбите. В изявление на комисията се казва: „Въпреки че Борис Джонсън твърди, че разпоредбите на Камарата на общините са объркващи, комисията заключи, че проблемът не е в правилата, които смята за ясни, а в самия депутат, че не се е консултирал за разяснения“.

По-рано същата комисия уличи Борис Джонсън, че не е декларирал 53 000 паунда печалба в определения срок от 28 дни. Миналата година беше установено, че Джонсън е нарушил правилника, който постановява, че бивши министри от кабинета нямат право на нова работа до три месеца от напускането, имайки предвид подписания му договор като колумнист (водещ на редовна рубрика) във вестник „Дейли телеграф“ за 275 000 паунда годишно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа