Борис Джонсън определи президентството на Доналд Тръмп като „момент на възможност“

Външният министър на Великобритания Борис Джонсън защити президентството на Доналд Тръмп, определяйки го като „момент на възможност“, съобщава „Индипендънт“.

Думите на Джонсън идват, след като той предизвика скандал в Брюксел, отказвайки да присъства на среща на външните министри на страните от Европейския съюз относно бъдещия подход спрямо новоизбрания държавен глава на Съединените американски щати.

Британският външен министър заяви, че има много позитивни неща за Великобритания и Европа при пристигането си за редовната среща на външните министри на ЕС.

„Минаха само няколко дни, след като изборите минаха. Мисля, че всички ние трябва да изчакаме и да видим какво ще измислят (Доналд Тръмп и неговата администрация). Мисля обаче, че ние трябва да го разглеждаме (президентството на Тръмп ) като момент на възможност“, заяви Джонсън.

По-рано Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини заяви, че не е учудена от отсъствието на британския министър от срещата относно Тръмп.

„Няколко министри не идват поради политически причини, един в частност, знаете това добре“, коментира Могерини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа