"Борусия" изплаши Европа

Тази "Борусия" плаши Европа! С рекорд на "Сантяго Бернабеу" тимът от Дортмунд остави шампиона "Реал" зад гърба си. Равенството 2:2 фиксира впечатляващите 21 гола в груповата фаза! С по едно попадение по-малко имат "Манчестър Юнайтед (1998 г.), "Барселона" (2011) и "Реал" (2013). Още по-голямо признание за немците е фактът, че 4 от головете са срещу "Белия балет".

Най-големият страх на "Борусия" е, че след поредната си гала Пиер-Емерик Обамеянг може да изпълни обещанието към покойния си дядо - да играе един ден за "Реал". Габонският нападател вкара гол и даде асистенция. Минаваше като торпедо на "Бернабеу". Дори авторът на изравнителното попадение Марко Ройс призна след мача: "Голът е 99 процента на Оба и 1 процент мой!" В Германия отдавна наричат това нападателно дуо Батман и Робин. След мача испански репортер попита Обамеянг дали иска да играе в "Реал" и отговорът бе: "Да!"

От другата страна блестя Карим Бензема с двоен удар във вратата на "Борусия", който се оказа недостатъчен. Французинът стана шестият в историята с 50 гола в Шампионската лига.

"Борусия" се превърна в скрития фаворит за титлата. Не само заради първото място в групата, но и заради факта, че два пъти не се даде на шампиона "Реал", след като изоставаше в резултата. "Съперникът напълно заслужено завърши първи и още веднъж ни показа, че е изключително силен", призна Зинедин Зидан. Треньорът на "кралете" изравни серията на Лео Беенхакер от сезон 1989/1990 година - 34 поредни мача без загуба. В последните седмици Кристиано Роналдо обяви, че е голям фен на "Борусия" и обожава да играе в Дортмунд. А Антоан Гризман от "Атлетико" почти се предложи на германския клуб, макар и може би само на шега.

Звучи парадоксално, но като че ли "Реал" се зарадва на второто място в групата. Със сигурност отпадат вариантите "Барселона" и "Атлетико", защото са испанци. Не може да има среща също с "Байерн" и "Манчестър Сити". Зидан призна, че не иска жребият да го изправи срещу бившия му тим "Ювентус". Другият труден вариант е "Арсенал".

Докато "Реал" и "Борусия" се бореха за първото място, полският "Легия" направи сензацията. Тоталният аутсайдер победи "Спортинг" с 1:0 и отива в Лига Европа. След мача полският президент Анджей Дуда лично отиде в съблекалнята да поздрави футболистите за първата победа от 21 години в Шампионската лига. Българският национал Михаил Александров не попадна в групата на "Легия". А в шестте мача на полския тим паднаха общо 33 гола - средно по 5,5 на двубой.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят