„Борусия“ прие да играе без публика

„Борусия“ (Дортмунд) снижи глава и прие безропотно да играе без публика на южната трибуна в домакинството срещу „Волфсбург“. Причината е хулиганската атака срещу агитката на „Лайпциг“ преди 10 дни. „Борусия“ се лишава от 25 000 фенове, които формират „Жълтата стена на истинската любов“. Освен това клубът ще бъде наказан със 100 000 евро глоба. „Борусия“ ще върне парите на феновете, които са си купили билети, а не са уличени от полицията като хулигани, участвали в боя.

Треньорът Томас Тухел не взе световния шампион Марио Гьотце за гостуването срещу „Бенфика“ в Шампионската лига във вторник. „Тренирал е само веднъж и половина с нас“, рече наставникът за героя на Германия от Мондиал 2014. След като се завърна у дома след тригодишен престой в „Байерн“, Гьотце не може да намери място сред титулярите. През 2017 г. е играл в 24 от общо 450 възможни минути.

След като в Англия заговориха, че Тухел може да смени Арсен Венгер в „Арсенал“, треньорът откровено започва да си играе с огъня. „Ние сме този отбор, който победи „Лайпциг“, но и този, който падна от „Дармщад“ - каза Тухел. - Би било полезно, ако хората го разберат.“

В Германия приеха думите на младия специалист като знак за оставка. Особено след ужасяващото представяне при 1:2 срещу последния „Дармщад“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят