Босът на „Лестър“ загина в хеликоптер

Вихай Сривадханапрабха, тайландският собственик на „Лестър“, загина в катастрофа с личния си хеликоптер. Милиардерът отлетя от центъра на терена на стадион „Кингс Пауър“, след като „лисиците“ завършиха 1:1 с „Уест Хем“. Моторът на машината обаче даде ефект и тя се заби в коли на паркинга край арената. Според английските медии в хеликоптера е била и дъщерята на богаташа.

Машината е модел „Аугуста Уестланд AW-169” и струва около 2 милиона паунда. Цял ден фенове на „Лестър“ поставяха цветя и палеха свещи край оградата на стадиона, въпреки че до снощи полицията не потвърди кои са били на борда. Но преди и след всеки домакински мач босът се придвижвал с вертолета. Вратарят Каспер Шмайхел бе сред първите, които се затича към мястото на трагедията, за да помага на потърпевшите.

Сривадханапрабха е една от основните причини за едно от най-големите чудеса в историята на Висшата лига. Преди две години и половина неговият „Лестър“ стана шокиращо шампион. Милиардерът има огромен бизнес с безмитни магазини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят