Ботевград готви гражданско неподчинение заради кмета Гавалюгов

Странни са обясненията на Гавалюгов по време на предния му мандат за перманентната криза

С гражданско неподчинение заради бездействието на кмета на Ботевград Иван Гавалюгов заплашиха членовете на Сдружение „За чиста вода” – Ботевград. С безпокойство следим развитието на т. нар. „водна криза“ в общината, обявена от кмета Иван Гавалюгов, и медийния шум около нея, който я превърна в национален въпрос, заявяват от организацията. "Трябва ясно да покажем на общинското ръководство, че не желаем да живеем в опасна за здравето среда. И ако те отново не ни чуят, сме готови на крайни мерки – включително и на гражданско неподчинение", се казва още в писмо до медиите.

Хората от Ботевград питат докога ще плащат за мътилка, негодна за пиене.

И припомнят, че единственият източник на водната мрежа в града и околните села е язовир Бебреш, но досега общинското ръководство не е направило нищо, за да осигури на гражданите нормални битови условия и поне минимална гаранция за тяхното здраве. От „За чиста вода” – Ботевград припомнят, че

Иван Гавалюгов е спечелил първия си кметски мандат именно с обещания, че ще реши проблема с водоснабдяването и чистотата на водата за ботевградчани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България