„Ботев” заработи 675 000 евро в Лига Европа

„Ботев” ще получи от УЕФА общо 910 000 евро, ако тимът продължи победоносния си поход и успеят да отстранят „Маритимо” в третия предварителен кръг на Лига Европа. Досега воденият от Николай Киров тим заработи 675 000 евро – 215 000 евро за класирането си в турнира, 225 000 евро за отстраняването на албанския „Партизани” (Тирана) и още 235 000 евро за „скалпа” на израелците от „Бейтар” (Йерусалим). В тази сума не влизат парите от продажба на телевизионни и рекламни права и билети, макар че те не са особено голямо перо.

От управата на „Ботев” не скриха разочарованието си, че от предоставените 10 074 билета за реванша срещу евреите на стадион „Лазур” в Бургас не са успели да продадат дори и половината от това количество. Затварянето на четирите блока в сектор „В” пък не се е оказало чак толкова фатално във финансово изражение в сравнение с евентуална солена глоба, която е могло да бъде наложена от УЕФА.

От събота сутринта на три места в Пловдив вече се продават безценните хартийки за първия мач с „Маритимо”.

Проблеми с глезена ще попречат на нападателя Стивън Петков да дебютира с екипа срещу „Славия” в неделя, както и в предстоящите два сблъсъка с португалския „Маритимо”. 22-годишен футболист все още се възстановява от травмата в глезена, който му бил счупен през април.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ