„Ботев“ иска оставки по нощите

Феновете и ръководството на „Ботев“ (Пловдив) искат вендета за случилото се в реванша срещу „Славия“ от турнира за купата на България. Носителят на трофея бе детрониран след 0:1 на националния стадион „Васил Левски“, но гостите изявиха две претенции към рефера Станислав Ставров. За нарушение срещу Жоало Пауло в наказателното поле и за спряна голова атака на Стивън Петков. Единственото попадение в мача реализира Ивайло Димитров от 11-метров наказателен удар, който не бе оспорван.

В късните часове на вторник срещу сряда ръководството на клуба излезе с декларация на клубния сайт, в която иска оставката на новоназначения председател на Съдийската комисия Йордан Сталев. А другото предложение на „жълто-черните“ шефове е арбитърът Станислав Ставров да бъде изваден от съдийската листа доживот.

„

ПФК „Ботев“ настоява за публично оповестяване на доклада и мотивите за оценка на съдийската бригада, каквато и да е тя, от страна на наблюдателя на мача Валери Цветков“, се казва в част от съобщението, поместено на клубния сайт.

В същото време привържениците на „Ботев“ също не стоят безучастни. Венцеслав Стефанов, президентът на „белите“, призна, че е бил жертва на телефонен терор в нощта след триумфа на неговия тим.

„Пуснал съм жалба в полицията, записаха моя телефон, телефона на съдията и на шефа на съдиите – призна Стефанов пред „Нова Телевизия“. - Намазали са къщата на шефа на съдиите в жълто, заплашват семейството на рефера, преследват децата му...“.

Самият Сталев обаче отрече да има поражения по дома му. В социалните мрежи пък крайните фенове на „жълто-черните“ публично разпространяваха както неговия телефонен номер, така и този на съпругата му, приканвайки терорът да продължи.

Очаква се четвъртък съдийската комисия да излезе с писмено становище относно съдийството на „Славия“ - „Ботев“ (Пд).

И докато „жълто-черните“ искат справедливост, „белите“ отпразнуваха шумно класирането на финал. За последно най-стария столичен тим спори за трофея през 2011 година, когато отстъпи на ЦСКА с 0:1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ