“Ботев“ и „Бейтар“ носят 2 млн. лв. за Бургас

Ботев” и израелският „Бейтар” заедно със своите „жълто-черни” фенове ще налеят близо 2 милиона лева свежи пари в икономиката на Бургас. Двата отбора се срещат в реванш от втория предварителен кръг на Лига Европа.

Сумата се натрупва от пари за нощувки, храна, напитки, сувенири и други развлечения. УЕФА дори лиши Бургас от още 3000 фенове от Пловдив със затваряне на блокове от стадиона заради ексцесии в миналия кръг срещу „Партизани“. Очаква се 1000 гости от Израел и над 10 000 бултраси.

Първата еврейска група пристигна у нас още във вторник след обяд, а последните запалянковци на „Бейтар” ще дойдат в деня на реванша. Черноморските курорти около Бургас вече са изпълнени с фенове, които демонстрират приятелско отношение. За мача са мобилизирани 300 полицаи.

Както традиционно се полага агенти от израелските тайни служби МОСАД пътуват заедно с „Бейтар“. Според хора, познаващи практиката в еврейската агенция, занимаваща се с контратероризъм и разследване, със сигурност сред феновете на „Бейтар” в Бургас и Слънчев бряг и в близост до отбора от Йерусалим има внедрени агенти под прикритие. МОСАД изпрати хора още в началото на седмицата заради отбелязването на петата годишнина от атентата на летище Сарафово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ