"Ботев" и "Локо" палят страсти в ОбС-Пловдив

Пловдивските футболни грандове "Локомотив" и "Ботев" са на път да разпалят страстите в местния парламент още на първата за 2017 година общинска сесия, насрочена за този четвъртък. 12 общински съветници начело с двукратния олимпийски шампион по кану-каяк Николай Бухалов, екскмета на Пловдив и бивш президент на ФК "Локомотив" Спас Гърневски внесоха предложение за опрощаване на дългове от близо 300 000 лв. на двата футболни клуба заради дължими концесионни такси. "Локо" (Пд) дължи на общината 181 365,58 лв. за концесията на част от подлеза на Централна жп гара, като главницата е 146 191,10 лв., а останалото са натрупани лихви.

Дългът на жълто-черния клуб е от 114 233,88 лв. (103 083.83 лв. главница и 11 150,05 лв. лихви) за концесията на стадион "Христо Ботев", чиито строителство бе замразено след фалита на КТБ и бягството на Цветан Василев в Сърбия. Временно изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Розалин Петков призна, че предложението ощетява финансово общината, но очаква да бъде прието, тъй като сред  вносители са представители на всички политически сили в ОбС.

Двата клуба трябва да възстановят на Община Пловдив направените от нея разноските по частните граждански и изпълнителни дела - те са в размер на 3695,35 лв. за "Локомотив" и 2331,60 лв. за "Ботев", е записано още в предложението на 12-те старейшини, което е под №17 в дневния ред от 17 точки.

Преди това общинските съветници ще гласуват промените в Наредбата за определяне на местните такси и цени на услугите. Сред тях не е вдигането на цената на "синята зона" от 1.50 на 2 лв./час. То временно се отлага за април или май, а според местната опозиция причината са предстоящите в края на март парламентарни избори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ