„Ботев” картотекира 22-ма за мачовете с „Бейтар”, Фернандо Виана и Крис Добрев в списъка

Административният директор на „Ботев” (Пд) Иван Йотков картотекира 22-ма футболисти за предстоящите мачове срещу израелския „Бейтар” (Йерусалим) от втория предварителен кръг на Лига Европа малко преди крайния срок, спуснат от УЕФА, който изтече в полунощ в петък срещу събота.

Две са новите имена в списъка на „канарчетата” от Пловдив – 16-годишният талант Кристиан Добрев и бразилският нападател Фернандо Виана, които заемат местата на юношата Иван Василев и на преотстъпения на „Оборище” (Панагюрище) щурмовак Милго Георгиев. От щаба на „жълто-черните” пробваха да уредят Кристиан Добрев със състезателни права още за реванша срещу албанския „Партизани” (Тирана), но делегатът на УЕФА на мача на стадион „Лазур” в Бургас не позволи младока да бъде вписан в тимовия лист като заместник на „контузения” халф Радослав Апостолов-Щайгата и групата на „Ботев” бе от 17 играчи.

Визови проблеми задържаха Фернандо Виана в родината му и той пропусна почти цялата лятна подготовка, но бразилецът постепенно наваксва изоставането в кондиционно отношение и скоро ще бъде готов да изиграе поне едно полувреме, разкриха от лагера на „жълто-черните”. В списъка с 22-ма футболисти са третият вратар Стелиан Ангелов, както и страдащите от различни травми Лъчезар Балтанов и Радослав Терзиев – капитанът е със счупен малък пръст на крака, а 22-годишният централен защитник още не може да се възстанови от травма в глезена, получена на лагера в Банско.

Чаканият на базата в Коматево нов нападател ще може да играе най-рано в третия предварителен кръг на Лига Европа, ако „Ботев” (Пд) се класира за него, като засега е ясно, че той няма да се казва Венцислав Христов или Станислав Костов. Бившият таран на „Локомотив” (Сф), „Берое” и „Левски” (Сф) е поискал месечна заплата от 10 000 евро, която надхвърля 2 пъти тавана на възнагражденията в пловдивския жълто-черен клуб.

Нападателят на „Пирин” (Бл) е бил малко по-скромен във финансовите си претенции, но и той е поискал по-висока сума от 5000 евро месечно, за да облече отново жълто-черната фланелка, разкриха от „кухнята” на „канарчетата”.

Старши треньорът Николай Киров-Белия пък няма време да пробва поредния предложен му атакуващ футболист с френски паспорт, така че на този етап не се очертава ново попълнение, ако желаният преди два сезона от „Ботев” (Пд) екснападател на ЦСКА и „Пирин” (Бл) Мартин Тошев отново не стане актуален вариант за „канарчетата”. Те търсят свободен агент, какъвто статут в момента има Тошев, след като разтрогна договора си по взаимно съгласие с немския „Ерцгебирге” (Ауе).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт