„Ботев” (Пд) лети с правителствен самолет до аеропорт „Кристиано Роналдо”

Отборът на „Ботев” (Пд) ще лети с правителствен самолет до португалския остров Мадейра, след като ръководството на „канарчетата” потърси съдействие от премиера Бойко Борисов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев в невъзможността си да намерят за броени дни превоз за група от минимум 35 души до аеропорта „Кристиано Роналдо” край град Фуншал за мача реванш от третия предварителен кръг на Лига Европа на 3 август срещу „Маритимо”.

Президентът Ангел Палийски и административният директор Иван Йотков започнали да търсят варианти още преди да са чули последния съдийски сигнал на реванша срещу „Бейтар” (Йерусалим) на стадион „Лазур” в Бургас, спечелен от „жълто-черните” с 4:0. За редовните полети на „Луфтханза” с 2 прехвърляния през Мюнхен, Франкфурт, Лисабон и Порто имало останали едва по 2-3 билета, а подобна била ситуацията и с вариантите през Барселона и Мадрид.

„Имаше още няколко безумни варианта с полети между 16 и 18 часа на отиване и повече от ден на връщане. Намирането на чартърни самолети в разгара на летния сезон също се оказа мисия невъзможна и затова потърсихме съдействие от държавата”, съобщи за „Труд” президентът на „канарчетата” Ангел Палийски.

Сега в „Ботев” чакат да им бъде калкулирано колко ще им струва удоволствието да летят близо 8000 км в двете посоки с правителствен самолет, който ще има и над 24-часов престой на третото по натовареност летище в Португалия и третото най-опасно в цяла Европа заради нестандартната си писта, чийто край се извисява над Атлантическия океан.

Босът на „Ботев” (Пд) имаше в понеделник тежки преговори с мениджъра на Омар Косоко Болеслав Козакевич, който настоява клиентът му да бъде незабавно продаден на клуб от ОАЕ, изпратил конкретна оферта за френския нападател от бенински произход, за да не пропадна сделката. Ако арабите откажат да чакат, не е изключено Косоко да не играе дори в първия мач срещу „Маритимо” този четвъртък от 20.30 часа в Бургас. От суеверие „канарчетата” ще се движат на 100% по стария и оказващ се напълно печеливш досега график – тръгване от Коматево в сряда в 9.30 часа, настаняване в хотел „България” в Бургас, обяд, следобедна почивка, вечерна тренировка на стадион „Лазур” в часа на мача 24 часа по-рано и т.н. Вероятно и старши треньорът Николай Киров няма да прави никакви промени в групата и ще заложи на същите изпълнители от реванша срещу „Бейтар”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ