„Ботев” (Пд) пробва конгоанец с белгийски паспорт, роден във Версай

Старши треньорът на „Ботев” (Пд) Николай Киров-Белия ще пробва в неделната контрола срещу „Марица” (Пд) от 20 часа екзотичен футболист, горещо препоръчан му от звездата на отбора Омар Косоко и агента му.

Става дума за родения на 9 април 1989 г. във Версай (Франция) конгоанец с белгийски паспорт Аксел Босекота Бофунда. Според Косоко 175-сантиметровият бързак Босекота е изключително поливалентен офанзивен футболист и може да играе като централен нападател, дясно крило и плеймейкър, а за последно се е подвизавал в шампионата на Белгия с екипа на „Уайт Стар”, откъдето идва като свободен агент. Преди това конгоанецът се е подвизавал в половин дузина отбори от Белгия, Франция, Ейре и Кипър.

Освен да пробва Аксел Босекота Бофунда Николай Киров иска да види в какво състояние е бразилският нападател Фернандо Виана и дали може да го използва още в четвъртък в мача реванш срещу албанския „Партизани” (Тирана) от първия предварителен кръг на Лига Европа.

„Канарчетата” имат аванс от 3:1 след първия двубой, а победата на пловдивчани отнесе главата на старши треньора на „Партизани” Сюлейман Старова, който е бил уволнен още в съблекалнята от връхлетелия там бесен клубен президент, съобщава албанското издание „Панорама Спорт”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт