"Ботев" (Пд) се раздели с младежки национал

Нападателят на младежкия национален отбор Наско Милев се раздели изненадващо с "Ботев" (Пд), след като прекрати по взаимно съгласие договора си с родния клуб. 20-годишният щурмовак бе е бил доволен от статута си на резерва в тима на "канарчетата" и е изявил желание да продължи кариерата си в друг отбор от Първа лига.

Наско Милев е поредният футболист, който напуска "Ботев" (Пд) тази зима след бразилския голаджия Жоао Пауло, който бе продаден за 250 000 евро на "Лудогорец", халфа Стенио дос Сантос, левия бек Милен Кикарин, вратаря Павел Петков и нападателя Даниел Кутев.

Пред раздяла по взаимно съгласие с "жълто-черните" е и Иван Стоянов, а вероятно ще го последва и вратарят Георги Георгиев. На негово място се очаква да бъде привлечен досегашният капитан на "Монтана" Христо Иванов, който вече напусна по взаимно съгласие.

Бразилският защитник Рафаел де Соуса е претърпял нова операция на скъсан менискус и няма да се завърне скоро в "Ботев". Бившото "канарче" Апостол Попов-Апата любезно е отклонил поканата да се върне при "жълто-черните" и ще остане в румънския "Университатя" (Крайова), където има договор до края на сезона.

"Ботев" ще започне зимна подготовка на 9 януари без треньор на вратарите, тъй като Петко Петков се раздели по взаимно съгласие с клуба от Пловдив, а гласеният за негов заместник Тихомир Тодоров има до 21 януари ангажименти с юношеския национален тим до 18 години на турнира "Валентин Гранаткин" в Санкт Петербург.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ