"Ботев" празнува 3 дни купата

"Ботев" празнува 3 дни спечелването на Купата на България. След 36 години чакане трофеят отново е "жълто-черен" след победата с 2:1 над "Лудогорец".

Първата част на купона започна още след двубоя - около Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина. Кулминацията на тържествата бе в четвъртък вечер. "Жълто-черен" парад тръгна от стадион "Христо Ботев", за да стигне до градската община. Точно в 19,12 ч футболистите показаха купата на феновете си от балкона на кметството. Подобна практика има "Байерн" на прочутия "Мариенплац" в Мюнхен.

Алек, малкият талисман на "Ботев", дирижира радостта на терена на "Васил Левски" върху раменете на Радослав Апостолов.

Враждата между София и Пловдив обаче не бе подмината. Един автобус, три микробуса и десетки автомобили с пловдивска регистрация бяха с нарязани гуми. Явно софийски ултраси са решили да мъстят, че ЦСКА и "Левски" не са стигнали големия финал. В СДВР описваха до рано сутринта щетите по превозните средства.

ЦСКА, миналогодишният носител на трофея, джентълменски поздрави "Ботев" за спечеления трофей.

Зъбоболна драма е имало при "канарчетата" през нощта преди финала. Титулярят и трети капитан Георги Георгиев търсил денонощни аптеки за обезболяващи. Разбрал за ситуацията, треньорът на вратарите Тихомир Тодоров пусна Иван Чворович. Когато разбра, че няма да пази, Георгиев си тръгна за Пловдив. Заради самоотлъчката стражът няма да получи нов договор и ще бъде глобен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ