„Ботев” урежда бразилеца Виана за реванша срещу „Партизани”

Промениха началния час на мача на стадион „Лазур” в Бургас, където билетите ще са от 15 до 100 лв.

Бразилският нападател Фернандо Виана ще бъде уреден с картотека за мача реванш срещу албанския „Партизани” (Тирана) от първия предварителен кръг на Лига Европа, съобщиха от управата на пловдивския жълто-черен клуб.

Виана се присъедини към съотборниците си в четвъртък срещу петък на летището в Истанбул, където той изчака отбора при завръщането му от Тирана след победата на „канарчетата” с 3:1 над „Партизани”. Липса на входна и работна виза забави южноамериканеца в родината му, но проблемът вече е решен и той вече е в Пловдив. Старши треньорът Николай Киров-Белия ще прецени дали да използва бразилския щурмовак в реванша, след като се запознае с моментното му физическо състояние и игрова форма.

Петък бе почивен ден за „канарчетата”, които пристигнаха в Пловдив чак в 7.30 часа с клубния автобус, който ги взе от летището в Истанбул. В лагера на „жълто-черните” бяха в отлично настроение след хубавата си победа след страхотна игра на стадион "Селман Стермаси" в Тирана и дори половин дузината номерца, приложени от домакините покрай първия мач не бяха успели да им го развалят. „Канарчетата” се оплакаха, че в съблекалнята за гости климатикът не работел и вътре било още по-горещо и задушно отколкото и на трибуните, където 36-градусова жега мореше феновете и на двата отбора. От „Партизани” им предоставили меки топки за официалната тренировка преди двубоя, игран на изключително лош и твърд терен, който бил полят след изрично разпореждане на дежурния делегат от УЕФА.

От евроцентралата в Нион са дали вече благословията си за промяна в началния час на реванша, поискана от „Ботев” (Пд) заради големите жеги и директното излъчване на двубоя по „Диема спорт2”. Мачът на стадион „Лазур” ще започне от 20 часа вместо от 19 часа на 6 юли (четвъртък), а билетите за него ще бъдат пуснати в продажба от 3 юли (понеделник). Те ще са на цени от 15 и 25 лв., а пропуските за ВИП-ложата и ВИП-суперложата ще струват съответно 50 и 100 лв. Фенове на „Партизани” на реванша няма да има, а тимът от Тирана ще лети в сряда от албанската столица до Истанбул, откъдето ще се придвижи с автобус до Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт