Боян Паунов, Топлофикация София: Ремонтите в някои източни квартали се отлагат за юли

Вместо през юни, летните ремонти на "Топлофикация София" в част от източните квартали ще бъдат отложени за по-късно, а в "Младост" все още не се знае кога ще се ремонтира, макар че и там бяха планирани ремонти през юни. От топлофикационното дружество поискаха 4% увеличаване на парното и топлата вода от 1 юли, но КЕВР ще им разреши да вдигнат цените само с 1%.

"Профилактиката, която сме решили да извършим тази година се състои от обследване на топлопроводи, подмяна на трасета и ремонти в топлоизточниците", каза инж. Боян Паунов от "Топлофикация София" по БНТ.

Всички наши дейности се съгласуват със Столична община и с ремонта по ул. "Граф Игнатиев" в момента същевременно подменяме трасета. Възникнаха и определени административни проблеми в община "Младост" и не сме получили разрешение за строеж, за да извършим определени дейности, добави той.

По думите на Паунов, ремонтните дейности в някои източни квартали се отлагат за от 3 до 20 юли. За район "Младост" все още не е ясно и допълнително ще уведомим нашите клиенти, посочи той

"В центъра на София 9 дни няма да работи ТЕЦ "София" през август. Има обаче и определен брой абонатни станции, които ще бъдат без топлоподаване и срокът там е около 20 дни, но те не са много. Направили сме една схема, при която минимизираме периодите, в които ще бъде преустановено топлоподаването. Още повече се съобразяват и възможностите един квартал да бъде захранван от друг топлоизточник, когато се налага ремонтиране на съответния топлоизточник, който захранва съответния квартал", обясни Боян Паунов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България