Брад Пит и Томи Лий Джоунс се събират във фантастика

Режисьорът Джеймс Грей се вдъхновил от „Сърцето на мрака“

След успеха на “Изгубеният град Z”, изгряващият режисьор Джеймс Грей вдига залозите с научна фантастика, в която събира съзвездие от талантливи актьори. Брад Пит и Томи Лий Джоунс първи потвърдиха своето участие, а Доналд Съдърланд и Рут Нега се присъединиха малко след тях към проекта.

Заглавието е “Ad Astra”, а сюжетът разказва за мъж (Брад Пит) се лута из опасна слънчева система, в търсене на баща си – учен, чийто занимания представляват заплаха за цялата вселена. й

Проектът се разработва съвместно между компаниите New Regency и Plan B (”Големият залог” ,”12 години в робство”) на Брад Пит. Той се нуждае от хит след като не успя да задържи обичайно високото си ниво с последните си няколко заглавия, припомня operationkino.net.

А ето какво споделя режисьора Джеймс Грей, който за първи път се захваща с научна фантастика:

Жанрът научна фантастика е коварен, защото освен фантастичните, в него обикновено има преплетени фентъзи елементи. Това, което се опитвам да покажа, е най-реалистичното изобразяване на пътуване във времето в киното въобще, като посланието ще е: пространството е изключително враждебно настроено към нас. Ще бъде история от типа на “Сърцето на мрака”, само че за пътуване до края на Слънчевата ни система. Имам големи надежди, но е изключително амбициозно. Снимките започват на 17 юли, така че не е много далече.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино