Брад Пит ще продуцира филм за падението на Харви Уайнстийн

Продуцентската компания "План Би" на актьора Брад Пит и "Анапурна пикчърс" са придобили правата за заснемането на филм, проследяващ историята на двете журналистки от "Ню Йорк таймс", съобщили първи за сексуалните деяния на скандалния холивудски продуцент Харви Уайнстийн, предаде Франс прес.

Зад разкритията за Уайнстийн, довели до разтърсилия Холивуд секс скандал и появата на движенията #Аз също и "Времето изтече", стоят журналистките от "Ню Йорк таймс" Джоди Кантър и Меган Туохи. Преди броени дни двете дами бяха отличени с награда "Пулицър" в категорията за журналистика, след като първи разкриха деянията на Харви Уайнстийн през октомври миналата година.

Кантър и Туохи си поделиха приза с Ронан Фароу - сина на Уди Алън и на Мия Фароу, който няколко дни по-късно излезе с подобна публикация в "Ню Йоркър".

Харви Уайнстийн беше обвинен в сексуални посегателства от десетки жени, сред които холивудски звезди от ранга на Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу.

По времето, от което датират отправените от Полтроу обвинения, актрисата е приятелка на Брад Пит, чиято компания ще продуцира филма за падението на Харви Уайнстийн, припомня Франс прес.

По ирония броени дни след като двете журналистки правят скандалните разкрития за продуцента, Уайнстийн заявява за "Холивуд рипортър", че твърденията им са толкова "изпипани", че е готов да купи правата за претворяването им във филм.

Междувременно в. "Дейли стар" съобщи, че според букмейкърите от "Бетфеър" фаворит за ролята на Харви Уайнстийн в предстоящия филм е актьорът Джеф Даниълс, следван от Джеймс Франко, Джона Хил, Дуейн Джонсън, Джордж Клуни, Том Ханкс, Сет Роугън, Хю Грант и Хю Джакман.

Най-малка вероятност да се превъплъти в образа на скандалния продуцент има за актьора Кевин Спейси, който също изпадна в немилост, след като беше обвинен в сексуални посегателства от редица мъже.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес