Бразилският президент работи с правителството на САЩ, за да внесе разкол в редиците на венецуелската армия

Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви вчера, че работи с правителството на САЩ, за да внесе разкол в редиците на венецуелската армия, предаде Ройтерс.

В интервю за бразилското радио "Жовен пан" Болсонаро посочи, че ако се стигне до военна намеса във Венецуела, той ще се посъветва с националния съвет по въпросите на отбраната и с парламента за това какви действия, ако е необходимо, Бразилия трябва да предприеме.

"Не можем да позволим Венецуела да се стане нова Куба или Северна Корея", изтъкна крайнодесният президент.

Болсонаро заяви също, че ако военна интервенция свали венецуелския президент Николас Мадуро, много вероятно е в страната да избухне партизанска война между твърдите привърженици на Мадуро и тези, които вземат властта.

По думите на бразилския президент властта на Мадуро се крепи на военните. "Силата на венецуелската диктатура е в слабостта на самия Мадуро", заяви Болсонаро, цитиран от ТАСС. Той отбеляза, че животът на венецуелския лидер е в ръцете на "две хиляди генерала", част от които са въвлечени в търговия с наркотици. "В крайна сметка именно от въоръжените сили зависи ще бъде ли установена в страната демокрация или диктатура", каза бразилският президент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка