Бракониери застреляли благороден елен над Асеновград

Инспектори от Регионална дирекция по горите – Пловдив откриха убит благороден елен в района на лагера "Гонда вода" над Асеновград, който се стопанисва от Държавно ловно стопанство-Кормисош. След получен в събота сигнал на тел. 112 е направена съвместна проверка на място от служители на Регионална дирекция на горите-Пловдив и държавните ловни стопанства Асеновград и Кормисош.

След обход в трудно достъпен район е бил открит заровен в снега убития елен, тежащ около 200 кг. При огледа на трупа на животното е установена рана от огнестрелно оръжие. За случая е уведомено РУ на МВР-Асеновград, където са предприети съответните процесуални следствени действия и са проведени разпити на заподозрени лица. Убитият дивеч е иззет от полицейските служители за извършване на експертизи и откриване на нарушителя. Според запознати бракониерите са били трима, а свидетели на престъплението са станали двама туристи.

Ловът на мъжки елени е разрешен от 1 септември до 31 януари, а на женските сърни – от 1 октомври до 31 декември. В момента обаче ловът им е забранен, а глобата за отстрел на едър дивеч извън сезона е от 2000 до 5000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони