Бракониери изсякоха 240 борчета край Дупница

Бракониери са изсекли 240 борови дръвчета в района над дупнишкото село Бистрица, съобщи БНТ. Отсечените дървета са по пътя за местността Света Марена и се равняват на близо 30 кубика. Служители на горското стопанство в Дупница са извършили оглед на мястото, но все още не са заловени нарушителите.

Въпреки че мястото на сечта е само на 2 километра от село Бистрица, никой не чул резачките, с които са работили бракониерите през нощта. Рано сутринта пастир от селото е видял нарязаните дървета и е подал сигнал в горското стопанство.

Бракониерите са бързали, тъй като всички дървета са отсечени на височина около метър-метър и половина. Бракониерите не са навлизали в гората, а са рязали само здрави борови дървета около пътя.

Според горските лесничеи сечта не е била с цел отопление през зимните месеци, тъй като отрязаните дървета са били оставени на пътя.

Преди намесата на бракониерите мястото е било предпочитано от местните жители за отдих и почивка.

Случаят е предаден на прокуратурата в Дупница, като е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършил. Вероятността обаче да бъдат установени бракониерите е малка, тъй като няма оставени следи обясниха горските служители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България