Бракониер избяга от полицията, хвърли 80 кг риба край Монтана

Инспектори от Агенцията по риболов и аквакултури и полицаи устроиха засада на бракониер край Монтана. Нарушителят успял да избяга, но изхвърли от автомобила си над 80 кг уловена риба, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Специалистите на ИАРА засекли още преди дни известният с незаконните си рейдове в язовир „Огоста” Асен Е. и го подложили на денонощно наблюдение.

На 16 април вечерта, часове след влизането в сила на забраната за риболов, Асен Е. тайно пуснал с лодката си мрежи във водоема край село Боровци, при устието на река Гувнуша. Инспекторите съобщили за случая на полицията и униформените поставили постове в района. Сутринта във вторник бракониерът излязъл от язовира и поел към областния град, но пазителите на реда го спрели за проверка. Нарушителят дал газ и се опитал да се измъкне. По пътя беглецът успял да разтовари улова в гориста местност до изхода на село Благово.

На мястото били намерени 4 чувала с 65 сребристи каракуди с общо тегло 22,7 кг., 77 платики с тегло 24,8 кг., 10 бели риби с тежина 14 кг, 4 шарана с тегло 9 килограма и 4 сома, тежащи 10 килограма. Малко по-късно пред дома на Асен Е. полицаите открили автомобила му "Субару Импреза", в който са намерени и иззети надуваема лодка, гребла, помпа и 4 хрилни мрежи. При направеното претърсване в жилището му също са открити рибарски такъми.

По случая е образувано досъдебно производство. Асен Е. е сред известните и закоравели бракониери в района, но за пръв път попада в клопка на държавните служби, коментираха рибни инспектори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право