Бракониер преби горски надзиратeл край Разлог

Горският надзирател Георги Алуминов е с множество хематоми и кръвонасядания вследствие на побой нанесен му от контрабандист на дървен материал, съобщи Югозападното държавно предприятие.

Физическата а саморазправа със служител от „ДГС Разлог” е извършена на 9 януари т.г. около обяд в местността Катарино. При редовен обход на охранителния участък горските надзиратели Георги Алуминов и Христо Анастасов засичат добре познатия системен нарушител Борис Иванов с прякор „Бобата” да извършва незаконна сеч без редовно издадено позволително.

Служителите правят опит да осъществят контакт с нарушителя и да му съставят акт, при което той отказва да се подчини, грабва дърво от купчината до него и започва да удря Георги Алуминов. Само бързата реакция и избягването от местопроизшествието на горския служител са предотвратили инцидент с много по-тежки и непредсказуеми последствия.

В издадената медицинска експертиза е описано, че горският надзирател Г. Алуминов е с множество хематоми и кръвонасядания по тялото.

За случая веднага е уведомено РУП Разлог. Ще бъде сезирана и Районната прокуратура в града.

Нарушителят Б. Христов има повдигнати обвинения за множество груби посегателства срещу горски служители и за незаконна сеч на дървесина в държавни горски територии в района на Разлог и Симитли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право