Бракониер преби двама горски служители

Двама горски служители са били пребити от бракониер край симитлийското село Крупник.

Инцидентът е станал в гората около 15,30 часа в четвъртък. Горските забелязали лек автомобил „Лада Нива”, натоварен с незаконно добити дърва. Те направили опит да спрат превозното средство и да извършат проверка. Водачът на ладата обаче не се подчинил, не спрял и подкарал возилото към село Крупник.

По-късно лекият автомобил „Лада“ е открит от двамата служители изоставен с трупчета дървесина в него в близост до лозов масив. По време на движение към с. Крупник, пътят на служебния автомобил на ЮЗДП-Благоевград е препречен от лек автомобил „Фолксваген Голф“, при което двамата служители са нападнати от непознато за тях лице, слязло от лекия автомобил „Фолксваген Голф“. Мъжът успял да им нанесе няколко крушета в главата. Потърпевшите са транспортирани за оказване на медицинска помощ в ЦСМП-Благоевград.

Единият горски , който е на 35 години, е прегледан и освободен, а другият , който е на 54 години е настанен за лечение в МБАЛ-Благоевград, без опасност за живота.

След незабавно проведени издирвателни мероприятия, от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград е установено, че извършител на деянието е Г.С./51г./ от с.Крупник. Същият е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Уведомена е РП-Благоевград. Работата по случая продължава.

Директорът на ЮЗДП Дамян Дамянов коментира, че не е нормално да биеш двама души за пет дървета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право