Бракониер преби с тояга горски надзирател

Снимка: Архив

Бракониер нападна с дървен кол горски надзирател и го преби зверски. Жестокият инцидент е станал край гоцеделчевското село Баничан. 46-годишният служител на Държавното горско стопанство Гоце Делчев –Дафко Мърваков се прибирал към дома си, когато бил нападнат в гръб от мъж, който започнал да го налага с тояга.

Горският получил сериозни наранявания в главата и тялото, а когато паднал от болка на земята, нападателя се изплашил и изчезнал. Явно ударите са били доста силни, защото горският има счупен десен крак и рани на главата. Той е настанен в болница, подаден е сигнал в полицията.

Според потърпевшия Мърваков нападателят е Карамфил С. от село Баничан. Преди три години горският е имал проблеми пак с въпросния бракониер и брат му. Тогава пак превозвали контрабандна дървесина и когато горският ги спрял те налетяли на бой. Мърваков спрял ударите тогава с 6 изстрела във въздуха. Но един от тях ранил брата на Карамфил. Предполага се, че сега нападението е с цел отмъщение. Полицията разследва вече случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право