Братче и сестриче откраднали 150 лв. от чантата на учителката си

Снимка: Архив

13-годишно момче и сестричката му на 12 години са откраднали портмоне със 150 лв. от чантата на учителката си в занималня в поповско основно училище. Преподавателката установила липсата към 15,30 часа в четвъртък и подала сигнал в полицията. Кражбата, по нейни данни, станала между 14 и 15,30 часа, а чантата й стояла на бюро в кабинета.

Веднага били установени и извършителите. Двете деца са от бедно семейство от село Кардам. Изкушили се от оставената чанта и видели, че има пари. Изхвърлили портмонето в коридора на училището и взели банкнотите, но не са имали време да стигнат до павилиона и да напазаруват желаните лакомства. Парите били върнати непокътнати на учителката.

Предния ден полицията съобщи и за друго 14-годишно момче, което се оказа, че е извършило 7 кражби на вещи и пари от къщи на съселяните си в поповското село Славяново. И то било от семейство с много ограничени доходи, но искало друг живот – хубави дрехи и маратонки, пътувания и джобни пари, на каквито се радвали съучениците му в град Попово, където учело.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България