Братя Диневи отбелязаха 3-ти март с уникална заря

За 26-а година строителните предприемачи Динко и Йордан Диневи събраха в хотел „Мираж“ в Бургас бургаския и несебърски политически елит, общественици, ръководители на държавни и общински структури, приятели и партньори. Поводът бе 141-та годишнина от Освобождението на България.

В емоционално слово Йордан Динев заяви, че иска да направи поклон към саможертвата на тези хора, които отричайки доброто си съществуване, дадоха живота си за майка България. «Този ден е свещен ден, той е ден на Възкресение и преди това Възкресение имаше Възраждане – на духа, на българската сила. Това е дата на печат върху картата на света, който извоювахме с много кръв и жертви, отправна точка, която е само начало. Защото вярвам във всички вас, вярвам в бъдещото поколение, че тази отправна точка е изворът, от който идва нашата сила. Ние ще продължим да надграждаме, да даваме на света, защото сме силни – и по дух, и по сърце, и по кръв и по корен, който ни държи здраво», допълни Динев.

И тази година зрелищна заря озари небето над Бургас. Огнен метеорит, спуснат от покрива на хотела даде старт на внушителните пироефекти. Фойерверките бяха под формата на огнени шлейфове и брокатови ветрила на близо 450 м височина, а за финал специалистите от "Огнена Хризантема" бяха приготвили и такива в цветовете на националния трибагреник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони